Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на pilinci
Име:
Elmaz Hamid

Възраст:
25

Пол:
жена

Град:
Варна

Статистика
Популярни постинги:
2

Постинги този месец:
2

Гласове този месец:
1

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
7

Блог вълни:
0
Последни постинги
image СИСТЕМАТА НИ УБИВА Видях го да стои от страната на пътя, едвам крепящ се да не падне. Спрях и отидох при него. Дядо Димо, така се казва мъжът, който стоеше в безпомощно състояние днес до пощата, хванат за една кола и с треперещи крака. Попитах го дали всичко е наред и има ли нужда от лекар. Нищо не разбрах от думите му, защото говореше много трудно и неразбираемо. Звъннах на 112 и поисках да пратят полиция, за да бъде прибран ако е изгубен. Пуснах и апел в групата за помощ, за разпознаване ако някой го познава. Така започва историята ми за продажната ни система и за този предаден човек.          Роден през далечната 1940 година, горд българин, военен командир с голям пагон, който е служил за родината си с цялото си сърце. Изгледал двама сина - двама. Димо - така се казва, един от хората създали нашата страна, което още личеше единствено по снимката на личната му карта, с пагон и наперен мустак. А сега????           В безпомощно състояние на центъра на града, отишъл да вземе мизерната си пенсия с такси, защото живее далеч от пощата и има прекаран инсулт, който му затруднява движението и говора. Защо ходи той, ще попита някой? Ами защото този човек е изоставен сам да се оправя, от страната, на която е служил, от децата, които е отгледал - двама сина, нали помните?! Отишли на гурбет в Германия и зарязали болния си и самотен баща. Този човек изглеждаше, като просяк. Със скъсани обувки, извехтели дрехи, некъпан от поне една година, не ял нормално неясно от кога, неизпран и тънещ в мизерия, но борещ се с живота и за своето оцеляване. Захвърлен от системата, от децата си, никому ненужен в празния апартамент, но ГОРД и непоклатим.           Предложих му помощ да го настаня в старчески дом и да плащам настаняването му, за да живее нормално и да се грижи някой за него, но единственото, което той направи е да ми покаже едничкото, което му е останало, неговата гордост и с високо вдигнат пръст ми каза, НЕ, аз ще се оправя, извикай ми такси. Още съм разстроен от тази среща с този човек днес. Още не мога да проумея как е възможно това да се докарат такива хора до това положение, в тази продажна страна. Как е възможно да зарежеш човека, който те е създал и изгледал - двама сина?! Не разбирам!!!!!!!!           Полицаите извикаха линейка да го транспортира до тях, взех стол от близкия детски магазин да седне, защото едвам се държеше на краката си, но като един български воин, не признаваше, че има нужда да седне. Звъннах на директорката на социални грижи Павлина Делчева, която пое ангажимент още утре сутринта да изпрати социалните у тях и да помогнат с каквото могат. Негова комшийка написа във фейса, че дни по-рано го е намерила паднал, не можещ да си отключи вратата. За сега е у тях и е добре, но до кога? До следващата пенсия или до смъртта?            Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх.............. :(  
Янко Янков
Категория: Лични дневници
Прочетен: 64 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 09.11 20:06
Драги читатели, от известно време, насам, социалните мрежи "гъмжат" от гръмки заглавия, подканящи нас, гражданите на Република България, да се вдигнем на протест, в неделя.
Протестът, ще е срещу правителството на ГЕРБ и решенията, които то взима ( и не взима ).
През последните, няколко дни, нещата, съвсем ескалираха, обявявайки, че ще плащаме повече, за автомобилите си. Така било в Европа. Време, било,  в България, да се плащат данъци, като в Европа. Никой не казва, обаче, че доходът на българина, НЕ ОТГОВАРЯ, дори на минималния доход, на един европеец. 
Ще премина на въпроса : Колко от Вас, смятат да присъстват, физически, на този протест? Кои от Вас, няма да присъстват, и защо?
Старт.
Категория: Политика
Прочетен: 399 Коментари: 8 Гласове: 2
image⚠️ #БАБХ ОТНОВО СКАЧА СРЕЩУ ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ЖИВОТНИ   Поредният пример защо е крайно време  фунцията на Българска Агенция по Безопасност на Храните като контролен орган на хуманното отношение към животните (ЗЗЖ И ЗВМД) да бъде отнета и предадена на тези, които могат да я изпълняват:   Този път са си наумили да затварят клиниката на Организация за защита на животните "Четири лапи"!   Ето какво пише организацията:    "Мили приятели, от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започват открита война с нас. За втори път в рамките на четири месеца проверяват клиниката ни в Банкя, като и двата пъти не откриват никакви нарушения, но въпреки това изпращат невярна информация до медиите за “редица” нарушения.    Целта е ясна: да затворим клиниката, да не предлагаме безплатни кастрации и лечение на бездомни животни, да не намираме дом на пострадали кучета и котки и най-вече - да ни сплашат, за да не критикуваме дейността на агенцията и безумията, които твори. Не си замълчахме, когато в Странджа се избиваха животни, не си замълчахме, когато искаха да убият кравата Пенка, не си замълчахме, когато избиха птиците в зоопарка, не мълчахме и когато не пускаха Масуд и Терез да заминат за Холандия. Няма да замълчим и сега. БАБХ трябва да се промени, за да изпълнява адекватно ролята си на контролен орган за спазване на Закона за защита на животните. Дори и това да означава оставки и промяна на ръководството на агенцията.   #БАБХоставкикога"
Категория: Лични дневници
Прочетен: 100 Коментари: 0 Гласове: 0
image 
Категория: Лични дневници
Прочетен: 37 Коментари: 0 Гласове: 0
 Спорт за едни, екзотика за други и нещо като среща с „извънземна” за трети. В това, че жените са малко като НЛО за мъжете, няма две мнения. Непрекъснато ги търсим и пращамесигнали, ама те или не ги приемат, или не ги разкодират правилно. След години неразбиране на посланията ни, понякога се случва да забравим, че сме обвързани за питомна „извънземна” и започваме да гоним дива такава, като се опитваме да осъществим „близки срещи от третия вид”, тип флирт.

Често нямаме смислено обяснение защо си търсим контакт с непознат разум от друга битова галактика , при положение , че може да се заиграваме с домашното НЛО (най-любимата и обичана).

Мисията флирт протича, горе-долу, така:

Осъществява се на житейски космодруми като бар, мол, улица, работа, магазин или различни семейни сбирки. Откриваме си „суперновата звезда” и вместо тя да избухне, ние го правим. Започваме да гравитираме около нея, като, особено в малките часове, това е съпроводено с липса на земно притегляне… заради напитките. Започваме да изпращаме сигнали. Първото ниво е хвърляне на влажно-жадни погледи тип „белтък”, като целта на цялото пулене е да бъдем забелязани. След като имаме успешно осъществен зрителен контакт и лека усмивка тип Мона Лиза, се минава на второ ниво. Привеждане в „търговски” вид: засукване на вежди или мустак, ръчно оправяне на прическа, гладене без ютия на дрехите, сваляне (или слагане) на детайла „брачна халка” и финални стайлинг щрихи, като почистване на рамене от пърхот. Трето ниво е вербално и е по метода на красноречието.

Космос
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Започваме разговор с прочистено гърло и „оригинални” авторски лафчета. 

„Красива си като мъглявината Андромеда!”, „Виж колко е красива Алфа от Кентавър (ако мацката не загрее какво й говорим, пробваме с Луната, Вечерницата или някаква преминаваща комета), „Искам да потъна в Млечния ти път!”- това са примерни лафове на по-романтичните.
„Знаеш ли, че са като две големи планети…ъъъ…очите ти!?”, „ Погледът (деколтето) ти е като черна дупка, потъвам в него!”, „Имаш хубави крака. Кога е скачването?”, „Искаш ли да видим обратната страна не на Луната, а на кревата?”… а това е примерно „творчеството” на по-директните.

И, ако имаме късмет, от „звезди джуджета” се превръщаме в „О, слънце” за известно време.

Ако пък закачките се провеждат на някакво семейно тържество, всичко приключва позорно след сигнали от родовия екипаж: командният център – Милото и кораба-Й-майка, демек тъщата. Тъщата ни гледа ултравиолетово с повече радиация, а сигналите на половинката са полукодирани: „Шшшшш, ало Хюстън май имаме проблем !”, „К’во я зяпаш тая, бе астроном?” до неавторитетното „Пали совалката и марш в кухнята, че свърши салатата!”. Целта е една – да се прекрати покоряването на другата „Венера”.

Флиртовете траят понякога секунди, особено ако началото с лафчетата е било прекалено клиширано. Има и мисии за по няколко часа (със или без скачване на модулите на космическите станции) и такива за по няколко години (тук скачването е с подпис пред полуизвънземно изглеждаща общинска служителка, след излизане от орбита и „овър” на старата връзка).

Защо флиртуваме? По принцип ни е кодирано в ДНК-то, но понякога си е просто за спорта. Има и случаи като в приказката за пиенето – флиртуваме или от мъка, или от (до) сутринта. Да се харесаме, да се доказваме, да погалим мъжествеността си, да покорим непознати територии, да видим как е извън нашия космос или просто, за да не скучаем. След годините битова безтегловност вкъщи, ни се приисква да си направим някой тест за мъжественост с нови звезди. Но, в по-голяма част от случаите, си е чиста доза чесане на егото.

Повечето от нас обаче си обичат „базата” и след краткия егоцентричен полет си кацаме с удоволствие на познатото летище…

 

Любов Източник: http://ladyzone.bg/
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1796 Коментари: 0 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: pilinci
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2011523
Постинги: 123
Коментари: 1027
Гласове: 433
Архив
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Блогрол